Pirinçli pırasa çorbası tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir kış çorbası olan pirinçli pırasa çorbası, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Pırasanın hafif tatlılığı ile pirincin kıvamının mükemmel uyumu, bu çorbayı soğuk günlerin vazgeçilmezi haline getiriyor.

19 Kasım 2025

Pirinçli Pırasa Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy pırasa (beyaz kısımları)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayın
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Doğranmış pırasaları ekleyip 5-6 dakika daha kavurun
  • Unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun
  • Pirinci ekleyip karıştırın
  • Su veya et suyunu ilave edin, kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin
  • Sütü ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın
  • İsteğe bağlı olarak naneyi ekleyip karıştırın
  • Sıcak servis yapın

Püf Noktaları:


  • Pırasaların sadece beyaz kısımlarını kullanmak çorbanın lezzetini artırır
  • Çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam da elde edebilirsiniz
  • Servis yaparken üzerine zeytinyağı gezdirerek sunabilirsiniz
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;