Pırasalı pirinçli yemeği nasıl yapabilirim?
Lezzetli ve besleyici bir pırasa yemeği hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar bu tarifte bir araya getirildi. Pırasa ve pirincin uyumunu ortaya çıkaran bu nefis yemek, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor.
Pırasalı Pirinçli Yemek Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy pırasa (yaklaşık 500-600 gram)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı küp küp, havucu ise rendeleyin veya küp küp doğrayın
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
- Doğranmış pırasaları tencereye ekleyin ve pırasalar yumuşayana kadar 5-7 dakika karıştırarak kavurun
- Yıkanmış pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun
- Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
- Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika)
- Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve limon suyunu ekleyin
- Tencerenin kapağı kapalı şekilde 10-15 dakika demlenmeye bırakın
- Servis yapmadan önce karıştırıp sıcak olarak servis edin
Püf Noktaları:
- Pırasaları çok ince doğramak yemeğin kıvamını güzelleştirir
- Pirinci önceden yıkayıp süzmek nişastasından arınmasını sağlar
- Yemeği ara sıra kontrol ederek pirinçlerin dibine yapışmamasını sağlayın
- İsteğe göre içine 1 çay kaşığı şeker ekleyerek pırasanın acılığını alabilirsiniz
- Vejetaryen olmayanlar için tavuk suyu veya et suyu kullanabilir
Servis Önerisi:
- Yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz
- Yanında turşu ile harika gider
- Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz
|