Yağlı pırasa yemeği nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Zeytinyağının enfes aromasıyla buluşan pırasanın hem hafif hem de doyurucu bir lezzete dönüştüğü bu tarif, geleneksel usulleri modern mutfaklara taşıyor. Limonun ferahlatıcı dokunuşu ve havuçların tatlılığıyla dengelenen yemeğin soğuk servisi ise ayrı bir keyif vaat ediyor.

19 Kasım 2025

Yağlı Pırasa Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 1 kg pırasa (sadece beyaz ve açık yeşil kısımları)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pirinç (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlık:


  • Pırasaları yarım ay şeklinde doğrayın ve bol suda yıkayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın, havuçları halka halka dilimleyin.

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Pırasaları ilave edin, 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
  • Şeker, tuz, karabiber ve pirinci ekleyip karıştırın.
  • Sıcak su ve limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Pırasaların kararmaması için limon suyu eklemeyi unutmayın.
  • Soğuk servis yapıldığında lezzeti daha belirgin olur.
  • İsteğe bağlı olarak 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;