Pırasalı hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için hazır yufkayla hazırlanan pırasalı börek, hem görüntüsü hem de tadıyla sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. İç malzemelerin hazırlanışından pişirme tekniklerine kadar tüm detaylar, bu tarifte bir arada sunuluyor.

19 Kasım 2025

Pırasalı Hazır Yufkadan Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet hazır yufka
  • 2 orta boy pırasa
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Tuz, karabiber, pul biber

Pırasalı İç Harcının Hazırlanışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Pırasaları yıkayıp ince halkalar şeklinde doğrayın
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Pırasaları ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin
  • Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın
  • Soğuyan pırasalara ufalanmış beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın

Böreğin Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Yufkaları tezgaha serin ve dörde bölün
  • Her parçanın üzerine iç harçtan eşit miktarda yayın
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri aralıklı olarak yerleştirin
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün
  • İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz
  • 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Pırasaları çok ince doğramak böreğin daha lezzetli olmasını sağlar
  • İç harcın soğuk olması yufkanın yırtılmasını önler
  • Börekleri çok sıkışık yerleştirmeyin, aralarında boşluk bırakın
  • Fırından çıkar çıkmaz tüketmeyin, 5-10 dakika dinlendirin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;