Pırasalı börek nasıl yufkasız yapılır?

Pırasanın nefis lezzetini yufkasız bir börekte buluşturan bu pratik tarif, hem hazırlık kolaylığı hem de enfes dokusuyla sofralarınızı şenlendirecek. Klasik börek yapımındaki zahmeti ortadan kaldıran bu yöntem, pırasanın doyurucu aromasını kabaran bir hamurla buluşturuyor.

19 Kasım 2025

Yufkasız Pırasalı Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy pırasa
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvam için)
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Çörek otu ve susam (üzeri için)

Hazırlanışı:


1. Pırasaları Hazırlama:


  • Pırasaları ince ince doğrayın
  • Tencereye biraz sıvı yağ ekleyip pırasaları yumuşayana kadar kavurun
  • Soğumaya bırakın

2. Harita Hazırlama:

  • Geniş bir kapta yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı çırpın
  • Kabartma tozu ve unu ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın
  • Soğuyan pırasaları, ufalanmış beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın

3. Pişirme:

  • Fırın kabını yağlayın veya pişirme kağıdı serin
  • Hazırladığınız karışımı kabın içine dökün
  • Üzerine çörek otu ve susam serpin
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın

4. Servis:

  • Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Pırasaları iyice yumuşatmak böreğin lezzetini artırır
  • Kıvam için gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak içine kıyma da ekleyebilirsiniz
  • Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin

Not: Bu tarif yufka kullanmadan, dökme börek mantığıyla hazırlanmıştır. Pratik ve lezzetli bir alternatiftir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;