Pırasalı böreğin nasıl yapıldığını merak ediyor musun?
Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arıyorsanız, pırasalı börek hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. İnce yufka katmanları arasında pırasa, peynir ve baharatların uyumu, fırından çıktığında mis gibi kokusuyla sofralarınızı şenlendirecek.
Pırasalı Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy pırasa
- 1 paket yufka (veya 6 adet)
- 2 adet soğan
- 200 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (üzeri için)
- Tuz, karabiber, pul biber
- Çörek otu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Pırasaları ince ince doğrayıp, tencereye alın. Soğanı da küp küp doğrayıp ekleyin. Zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
- Pırasalar yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan pırasalara ufalanmış beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serip aralarına sıvı yağ sürerek üst üste yerleştirin.
- Hazırladığınız pırasalı harçı yufkaların üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.
- Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Pırasaları çok uzun süre kavurmayın, renk değiştirmemeli
- İç harcı soğuduktan sonra yufkaya sürün
- Daha çıtır olması için fırın tepsisine yağlı kağıt serilebilir
|