Pırasa yemeği zeytinyağlı nasıl yapılır?
Zeytinyağının nefis aromasıyla buluşan pırasalar, hafif ekşiliğiyle dengelenen bir lezzet şöleni sunuyor. Taze sebzelerin doğal tatlarını ön plana çıkaran bu tarif, hem besleyici hem de pratik bir akşam yemeği alternatifi olarak sofraları süslüyor.
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy pırasa (yaklaşık 1 kg)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Pırasaları yıkayıp temizleyin, ince ince yuvarlak şekilde doğrayın
- Soğanı yemeklik doğrayın, havucu ince dilimleyin
- Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Doğranmış pırasaları tencereye ekleyip karıştırın
- Tuz, şeker ve limon suyunu ekleyin
- Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın
- Kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin
- Oda sıcaklığına geldikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Pırasaların kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz
- Daha lezzetli olması için 1 gün beklettikten sonra servis yapın
- İsteğe bağlı olarak 1-2 yemek kaşığı pirinç ekleyebilirsiniz
- Servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirerek sunabilirsiniz
|