Pırasa ve ıspanak mücveri nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir sebze mücveri hazırlamak için pırasa ve ıspanak mükemmel bir uyum sağlıyor. Kıtır kıtır dokusu ve içindeki vitamin deposu yeşilliklerle hem sağlıklı hem de doyurucu bir tarif sunuyor.

19 Kasım 2025

Pırasa ve Ispanaklı Mücver Tarifi


Malzemeler:

  • 2 orta boy pırasa (sadece beyaz kısımları)
  • 1 demet ıspanak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlık Aşamaları:


  • Pırasaları ince ince doğrayıp, bol suda yıkayın ve süzün
  • Ispanakları temizleyip, ince kıyın
  • Geniş bir kasede yumurtaları çırpın
  • Rendelenmiş soğan, un, sıvı yağ ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Doğranmış pırasa ve ıspanakları ilave edip iyice karıştırın
  • Kıvamın yoğun olmasına dikkat edin, gerekirse biraz daha un ekleyin

Pişirme:


  • Teflon tavada sıvı yağı iyice kızdırın
  • Karışımdan bir kaşık alarak yağa dökün
  • Altın rengi alana kadar her iki tarafını kızartın
  • Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Yanında taze sıkılmış meyve suyu ile harika bir öğün olur

Püf Noktaları:

  • Pırasaları çok ince doğramak mücverin dağılmasını önler
  • Karışımı dinlendirirseniz daha lezzetli olur
  • Kızartma yağının yeterince sıcak olması önemlidir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;