Hazır yufkadan pırasa böreği nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için hazır yufkayla hazırlanan nefis pırasa böreğinin detayları. Pırasanın özenle hazırlanan iç harcı, incecik açılmış yufkalarla buluşarak hem göze hem damağa hitap eden bir sonuç veriyor. İster sigara böreği şeklinde ister üçgen katlanarak hazırlanabilen bu tarif, fırından çıtır çıtır çıkıyor.

19 Kasım 2025

Hazır Yufkadan Pırasa Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet hazır yufka
  • 4-5 adet orta boy pırasa
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yağlamak için)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlık Aşamaları:


1. İç Harcın Hazırlanması


  • Pırasaları ince ince doğrayın ve bol suda yıkayın
  • Soğanı küp küp doğrayın
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Pırasaları ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın
  • Soğuyan karışıma ufalanmış beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın

2. Böreğin Sarılması

  • Yufkaları tezgaha serin ve dörde bölün
  • Her parçanın üzerine iç harçtan eşit miktarda yayın
  • Yufkaları sigara böreği şeklinde veya üçgen katlayarak sarın
  • Uç kısmını kapatmak için biraz su kullanabilirsiniz

3. Pişirme

  • Fırını 180°C'de ısıtın
  • Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerlerine sıvı yağ sürün
  • 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Pırasaları çok uzun süre pişirmeyin, diriliği kalsın
  • İç harcın soğuk olması yufkanın yırtılmasını önler
  • Daha çıtır olması için üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz
  • Pırasanın suyunu iyice süzdürün, ıslak kalırsa börek hamur olur

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;