Ekşi pırasa yemeği nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Zeytinyağlı pırasanın en lezzetli hallerinden biri olan ekşi pırasa yemeği, hem hafif hem de ferahlatıcı bir seçenek. Limonun ekşiliği ve şekerin dengesiyle hazırlanan bu tarif, özellikle sıcak günlerde tercih edilen nefis bir sebze yemeği.

19 Kasım 2025

Ekşi Pırasa Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy pırasa (beyaz kısımları)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 4 su bardağı su

Yapılışı:


  • Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın
  • Soğanı küp küp doğrayın
  • Zeytinyağını tencerede kızdırın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Doğranmış pırasaları ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Unu ekleyip 2 dakika kavurmaya devam edin
  • Suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın
  • Tuz ve şekeri ilave edin
  • Pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin
  • 5 dakika daha pişirip ocaktan alın

Püf Noktaları:


  • Pırasaların yeşil kısımlarını kullanmayın
  • Limon suyunu en son ekleyin
  • Şeker ekşi-tatlı dengesi için önemli
  • Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;