Pırasalı mısır böreği nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için farklı bir alternatif: pırasa ve mısırın nefis uyumuyla hazırlanan bu börek, hem besleyici hem de görsel olarak iştah açıcı. Taze pırasaların ince doğranmasından fırından alınma anına kadar tüm süreçte dikkat edilmesi gereken detaylarla, çıtır çıtır bir börek elde etmek mümkün.

19 Kasım 2025

Pırasalı Mısır Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy pırasa
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 adet soğan
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket yufka (6 adet)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Karabiber, tuz, pul biber

Hazırlık:


  • Pırasaları ince ince doğrayıp bol suda yıkayın
  • Soğanları küp küp doğrayın
  • Maydanozu ince kıyın
  • Beyaz peyniri ufalan

Yapılışı:


  • Zeytinyağını tavada kızdırın, soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
  • Pırasaları ekleyip yumuşayana kadar (10-15 dakika) kavurun
  • Haşlanmış mısır, beyaz peynir ve maydanozu ekleyip karıştırın
  • Baharatları ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın
  • Yufkaları tezgaha serin, her birini dörde bölün
  • Her parçanın içine harçtan koyup rulo şeklinde sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Pırasaları çok ince doğramak böreğin lezzetini artırır
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya koyun
  • Fırından çıkar çıkmaz servis yapmayın, 5 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz
  • Sıcak veya ılık olarak tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;