Fırında patatesli pırasa yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir fırın yemeği arayanlar için pratik bir tarif: pırasa ve patatesin uyumunu öne çıkaran, baharatlarla zenginleştirilmiş nefis bir seçenek. Malzemelerin doğal tatlarını koruyan bu yemek, hem sağlıklı hem de doyurucu bir ana öğün alternatifi sunuyor.

19 Kasım 2025

Fırında Patatesli Pırasa Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 orta boy pırasa
  • 3 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Üzeri için kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


  • Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı yemeklik, sarımsağı ince dilimler halinde doğrayın
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve suda bekletin
  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun
  • Doğranmış pırasaları ekleyip 5-6 dakika kavurmaya devam edin
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri tencereye ekleyin
  • Tüm baharatları ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın
  • Karışımı fırın kabına aktarın, üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin
  • Üzerine kaşar peyniri serpiştirin (isteğe bağlı)
  • Fırında 35-40 dakika pişirin, patatesler yumuşayıncaya kadar kontrollü pişirin

Püf Noktaları:

  • Pırasaların siyah kısımlarını temizlemeyi unutmayın
  • Patatesleri suda bekletmek kararmasını önler
  • Fırın kabının üzerini ilk 20 dakika folyo ile kapatırsanız daha yumuşak olur
  • Dilerseniz üzerine yumurta kırarak değişik bir lezzet elde edebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapabilirsiniz
  • Yanında turşu ile harika bir uyum sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;