Açma pırasa böreği nasıl yapılır, tarifi nedir?

Pırasanın enfes lezzetini çıtır yufkayla buluşturan pratik bir börek tarifi. Hazır açma yufkası kullanılarak yapılan bu nefis börek, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. İçindeki peynirli pırasa harcı ve üzerindeki susamlı çörekotuyla iştah açan bir seçenek.

19 Kasım 2025

Açma Pırasa Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet hazır açma yufkası
  • 4 adet orta boy pırasa
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • Çörekotu ve susam (üzeri için)
  • Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:


1. Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayarak zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

2. Doğranmış pırasaları ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3. Soğuyan pırasa karışımına ufalanmış beyaz peyniri ekleyip güzelce karıştırın.

4. Açma yufkalarını tezgaha serip iç harcı eşit şekilde yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın.

5. Rulo şeklindeki börekleri dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin.

7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.

Püf Noktaları:


  • Pırasaları çok ince doğramak böreğin lezzetini artırır
  • Yufkaları çok sıkı sarmamaya dikkat edin
  • Fırını iyi ısıtmak böreğin çıtır olmasını sağlar

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;